Fullvärdig medlem i Luleå Guideförening.


Söker du en guide i samband med konferensen, vännernas besök, gruppresan eller vill du bara veta mer om Luleå? Jag visar dig gärna runt! Kontakta mig på 076 822 7456 eller beatrice@nordinord.se.


Jag jobbar som guide i Norrbotten (Kiruna och Luleå) sedan 2009. Det finns mycket som fascinerar mig med livet i Norrbotten, och det är vad jag lägger ner min själ på att förmedla.  

År 2015 blev jag auktoriserad guide i världsarvet Luleå Gammelstad. Under en guidad tur vandrar vi runt i de små trånga gränderna och låter de små kyrkstugorna berätta historier om de människor som rört sig där i århundraden. Gammelstad är en kyrkstad som återspeglar hur det har varit och är att leva i ett samhälle nära polcirkeln med kopplingar till fjärran länder, och där människor levt sina liv med sorger, glädjeämnen, kärlek och tro. I centrum för kyrkstadslivet står den massiva och magnifika medeltida kyrkan från 1492. Att besöka Gammelstad kyrkstad är en oförglömlig upplevelse som inte liknar något annat man kan besöka, varken i Sverige eller någon annanstans på jorden. Efter flera års erfarenhet av visningar av denna plats är jag fortfarande lika begeistrad över denna plats, och mina gäster får inte lämna orten utan att ha smittats av denna känsla. 

Jag guidar även i Luleå stad. Här berättar jag gärna om de näringar som finns representerade och som återspeglar den industriella livsnerv som genomsyrar hela Norrbotten: här finns stålverket, malmhamnen, Luleå tekniska universitet som bedriver forskning om bl.a. rymdteknik och gruvverksamhet. Eftersom jag själv inte är uppvuxen i Luleå men ändå kan orten mycket väl delar jag gärna med mig av vardagsbilder som gör livet här speciellt: att gå en promenad på isen långt ut på vårkanten, att kunna betrakta norrsken på väg hem från jobbet, att rasta sin hund i -28 grader, att röra sig i en lugn och tyst skärgård med inslag av subarktiskt ekosystem. Jag ser alltid till att hålla mig a-jour kring spännande projekt och guidar inte bara om det förflutna, utan även om framtiden.

 

Med mig kan man bli guidad på följande språk:

 • franska
 • svenska
 • tyska
 • engelska
De två första språken är mina modersmål. De två senare talar jag flytande efter universitetsexamen på avancerad nivå i moderna språk.

 

Sagt om mina guidningar:

 • ”Tack, det var fantastiskt, du är otroligt bra på att berätta!”
 • ”Det där var det proffsigaste jag någonsin varit med om”.
 • ”I don’t like cold, and yet you made me want to come back to see the winter here!”
 • “Jättetrevligt, Beatrice, tack för att du berättat med sådan inlevelse och engagemang.”
 • ”Vielen Dank, das war echt gut, so engagiert!“
 • ”Vilken bra guidning du gav om Luleå stad, det är precis sådant man vill veta, inte bara en massa datum utan de breda sammanhangen, näringslivet och vad som är på gång."
 • ”Hej Beatrice, du kanske inte kommer ihåg oss, men vi minns dig :). Kan du guida oss när vi kommer med våra vänner i höst?”
 • ”Jag känner mig helt trygg när du guidar våra gäster, du har mitt fulla förtroende.”

Denna sida är under utveckling.